fredag 9 februari 2018

Världen håller andan

Är det en olympiskt tävling i idrott eller är det ett politiskt toppmöte? Man kan undra. OS har förvisso alltid varit lite politiskt och det har väl blåst oroliga vindar kring det evenemanget förr men i år känns det nästan som att själva idrottsutövandet har hamnat i skymundan. I dag kändes det som att hela världen höll andan när Systern till nordkoreas ledare landade i sydkorea. Bara det faktum att det var ända sedan 50-talet som någon ledare (eller överhuvudtaget någon annan heller) från nordkorea satte sin fot i sydkorea gör ju det hela minst sagt spännande. Att de sedan ska sitta på samma läktare som representanter från USA som de helst inte vill prata med alls känns ju också som en extra krydda. Jag vet inte om jag hade velat sitta på den arenan i dag faktiskt. Med två skjutgalna fingrar på kärnvapenknapparna där hemma i respektive land. Jag kan bara tänka mig säkerhetspådraget kring detta evenemang, vilken mardröm att rodda det.

Sedan har vi den här grejen med att syd och nordkorea skulle gå in tillsammans på invigningen, vad var det för ryck? Ett närmande. Nja, det lär ju dröja innan de blir kompisar igen. Kim är inte "mogen" för det ännu hörde jag på radion idag. Blir han någonsin det kan man ju undra...

Nu var säkert invigningen spektakulär och vacker det tvivlar jag inte på. Jag har alltså inte sett den. Jag är inget OS-fan, inget sportfan överhuvudtaget men i år blir jag ändå lite nyfiken. Får nog titta ikapp invigningen på play nån dag. 

Nu när själva invigningen är över kanske världen kan andas ut - eller så är det nu spänningen börjar. Inget vet hur detta kommer att sluta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar