lördag 3 februari 2018

Tour of Småland


I torsdags tog jag tåget söderut med första stop i Värnamo, via Alvesta. Intressant det här med tåg, vilket nätverk av spår, stationer och tidtabeller. För min del har hela min Smålandsturne' med tåg flutit på exemplariskt, med avgångar och ankomster prick på tidtabell. Mitt första stop var alltså vårt kontor i Värnamo. Lite arbete och möten med trevliga kollegor. Och se så fint kontoret är, men stora konstverk på väggarna. Det är min kollega Maria's man som är konstnär. Christian Immonen heter han. Ett namn att lägga på minnet...Värnamo by night. Bild tagen från mitt fönster på femte våningen på hotellet med vy ut över Värnamo city :-)
Kvällen spenderades tillsammans med kollega och lite vin och hamburgare på "Harrys". Väldigt trevligt. Tidig kväll blev det och jag somnade gott.Sedan bar det vidare med Krösatåget mot Växjö där sonen mötte mig på stationen och vi tog bussen ut till Linneuniversitetets Campus där han bor. Trevligt litet studentrum där jag passade på att sträcka ut mig lite på soffan.
På kvällen blev det fantastiskt god mat på italienska Massimo i Växjö. Men först lite bubbel i baren.Alltså den här killen, min fina son. Så klok. Så trygg och stabil i sin tillvaro. Så duktig och omtänksam. Vi hade en mycket trevlig kväll med djupa samtal. Nyttigt!
Detta snökaos lämnade jag bakom mig i Växjö. Men tågen gick ändå som de skulle, som tur var. Jag blev hämtad på Stockholms central av F och när vi kom hem konstaterade jag att min resa från Växjö central till Täby tog exakt 4 timmar. DET gör det inte med bil. Och definitivt inte i ett sånt här väder. Tåg blir det fler gånger kan jag säga. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar