söndag 4 februari 2018

Hur??

Hur överlever man? Hur går man vidare? Hur i hela världen kan en människa drabbas så. En människa som dessutom, tragiskt nog, inte är ensam om att ha det fördärvligt och ändå leva vidare...

Jag har tittat på dokumentär igen. Och som vanligt är det trassliga och eländiga förhållanden i USA det handlar om. USA, landet där allt är möjligt. Ja - allt. Även det mest tragiska. Dokumentären jag såg idag handlade om en kvinna. En vit kvinna. Med trasslig uppväxt, droger i bagaget, blir med barn tidigt, pappan (med psykiska problem) drar, träffar ny man, får nytt barn, pappan (den här med alkoholproblem) drar han också. Vi får se hemmafilmer från jul och födelsedagar och barnens lek tillsammans. Det ser ändå helt ok ut. Normalt. Men när yngsta flickan är fyra år och pojken 13 så hugger den 13 åriga pojken ihjäl sin lillasyster med kökskniven. 17 knivhugg.

Hur överlever du som mamma detta?? Hur??

Det var till och med jobbigt att skriva om det här ovanför. Hur??

Sonen hamnar i någon sorts ungdomsvård och flyttas sedan, när han är stor nog, till riktig fängelse. Blir eventuellt villkorligt frigiven när han är 33.

Din son sitter i fängelse för att ha mördat din dotter.

Hur fan lever du vidare efter det?

Jag fattar inte.

Jag ska sluta titta på dokumentärer. Det gör för ont.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar