lördag 6 januari 2018

for a change

Blev väckt med kaffe och nybakade croissanter i morse av man och son. Så mysigt! En massa fina presenter fick jag också. Så bortskämd. Bara dottern som saknades...

Fortsatte sedan dagen med ett yin-yoga pass i närheten och åkte hem därifrån med känslan av att ha hällt balsam i hela kroppen. När jag låg där och andades så stila så reflekterade jag lite (jag vet, du ska inte tänka på något särskilt alls i den stunden utan bara var där, men ibland klarnar en del tankar just där och då och det går inte alltid att stoppa) Alltså, jag reflekterade lite, över det här med saker och presenter. Det är ju väldigt kul och trevligt att få. Jag önskar mig sällan något specifikt (får en känsla av tiggeri på nåt sätt av det, helknäppt kanske...) utan blir alltid så glad över saker som andra har valt åt mig. Och jag kan dessutom bli riktigt upplyft och få energi av att få (eller köpa) nya saker. Det kan vara kläder, inredning eller vad som helst. Låter ju lagom materialistiskt... MEN jag tror att det är förändringen som ger mig energin och glädjen. Inte själva inköpsmomentet eller prylgalenhet på något sätt utan just själva förändringen. Jag ser mig själv i spegeln med något nytt på mig. Jag doftar på ett nytt sätt med en ny parfym. Jag går förbi köksbordet där det står en ny vas och det gör mig pigg och glad. Det är något nytt som händer i tillvaron helt enkelt.

Förändring alltså. Här går jag runt och tror att jag inte är så förtjust i förändringar när det är just det jag behöver. Sedan behöver det inte var så stora förändringar tack och lov. Det behövs inte ett nytt hus eller ett nytt jobb. Eller gudbevars en ny man - NEJ ABSOLUT INTE! Det är de små vardagsförändringarna som är grejen tror jag.

Sedan tänkte jag vidare och undrade om de där små förändringarna skulle kunna åstadkommas utan saker eller kläder eller annat. Skulle jag kunna förändra saker jag gör kanske? Förändra hur jag tänker och resonerar kring olika saker...? Öppna sinnet - bara tänka nytt.

När jag nu sitter här och funderar kring detta så slår det mig att jag nog är ganska bra på den typen av förändring också. Jag har köpt ett träningsmedlemskap på ett nytt ställe (ok,  k ö p t  igen, men ändå). Jag åker till jobbet på lite olika sätt, ibland bil halvvägs, ibland bil hela vägen, ibland buss, ibland tåg (inte undra på att jag ibland inte minns hur jag tog mig till jobbet...). Jag är öppen för ny mat i köket, mer vego bland annat.

Ja, små förändringar i vardagen. Idag blir jag dessutom ett år äldre - ytterligare en förändring. Den behöver du dock inte besluta om själv, den bara händer. Tack och lov!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar