måndag 1 januari 2018

2018

Hej! 2018 är här.

Idag är det nyårsdagen och det är en av de bästa dagarna på året. På delad första plats med juldagen. För att de är så kravlösa. I år åkte vi skidor på juldagen så den blev ju riktigt aktiv och därför känns nyårsdagen extra viktig att ta vara på. För att göra ingenting.

Jag avger sällan nyårslöften. I år ger jag mig inte ens in på någon tillbakablick över det gångna året. Varför liksom? Det som har varit har varit. Visst kan jag reflektera lite men jag ger mig inte på några större funderingar. Nu blickar jag framåt. Men just i dag, nyårsdagen den 1 januari 2018 tänker jag inte alls. De  e v e n t u e l l a  tankarna som skulle kunna liknas vid nyårslöften gäller liksom inte idag. Nya året börjar på riktigt i morgon. Idag är det en sorts ingemansdag. Idag får du äta vad du vill. Ligga i soffan hur länge du vill. Äta rester från kylskåpet. Röra dig på sin höjd mellan övervåning - undervåning - toalett - soffan. Läsa ut julboken. Äta slut på julgodiset. Sova middag - flera gånger. Slötitta på TV.

Som sagt inga löften, men väl lite tankar kring vad jag vill med året. Det jag gör nu tex - bloggar - det vill jag komma igång med igen. Har ju släppt det helt senaste tiden. Jag tycker ju om att skriva men har kommit av mig helt. Känner mig svårformulerad och tillknäppt. Ska bli bättring.

Att leda pass på Friskis igen. Jag har ju pausat en termin och det har varit skönt men nu vill jag komma igång igen. Har saknat mig själv i den rollen.

Att tänka lite lättare och grubbla och oroa mig mindre är min största utmaning för året som jag verkligen vill ta tag i. Och att acceptera det faktum att mina barn inte är barn längre. Det har de inte varit på länge och det har jag också vetat länge men jag tror inte att det har sjunkit ända, ända in fören nu. De behöver mig inte längre. Inte på samma sätt i alla fall. Både jobbigt och skönt.

Mitt eget åldrande. Ok, jag ÄR "bara" 50 (ok 51 om 5 dagar) .... men ändå. Det händer saker med både kroppen och knoppen. Landa i det, ta det lugnt, acceptera, gilla.

Tror jag stoppar där. Det kommer mer funderingar under året jag lovar. Men inga grubblerier! Bara funderingar. Välkomna!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar