söndag 26 februari 2017

Vi måste prata doftljus!


Alltså det här med doftljus. På senare år (ja, ganska många nu) har de dykt upp som något självklart i inredning, mysfaktor och gå-bort-present. Jag är inte sen att hålla med. Jag tycker det är väldigt trevligt med doftljus, jag gillar ju alla former av dofter; parfym, bodylotions, rökelse, tvättmedel (älskar tvättmedelsdoft, hatar oparfymerat...), dofljus, handcreme...listan kan göras lång. Det enda som är ok oparfymerat i min värld är smink. Och vanliga stearinljus såklart. Men som sagt, mycket trevligt med ett och annat doftljus också (men man kan ju inte bara ha doftljus hemma då skulle man förmodligen få ont i huvudet).

Men - doftljus alltså - det finns ju en herrejösses massa olika sorter och OLIKA PRISER och OLIKA DOFTEGENSKAPER....minst sagt. 

Här på bilden har vi ett litet urval av mina här hemma. Alla står inte framme samtidigt dock. Om jag skulle ta och ge mig på en liten utvärdering av dessa kanske. 

Från vänster:

Voluspa - tror detta var märket som tog oss med storm. Det första riktigt fina och dyra doftljuset som alla pratade om och alla tonårstjejer skulle ha på rummet. Och lägga ut på bloggen (eh, ja, men nu analyserar jag ju, he, he...). Galet dyra kan jag tycka. Detta lilla kostar strax under 200:-, med variation, går att hitta på nätet för 160. Doftar fantastiskt! Och doften håller i sig även när ljuset inte brinner. Om du inte lägger på locket vill säga. 

Lagerhaus-Paint, doft Kokos - Billig! 39:-, och doftar riktigt bra och gott. Både som släckt och under brinntid. Lite småcool burk. Helt ok!

Åhléns-äppelblom - finns i flera olika dofter, men jag har inte testat den ännu. Tror att jag köpte den för att den var grön och skulle passa i köket. Tycker inte att den är särskilt snygg ens så jag vet inte hur jag tänkte egentligen. Pris 69:-. Tveksam till om den håller kvalitet. Får återkomma om det. 

Rituals - doftljusens Rolls Roys om du frågar mig. Möjligen är det Voluspa som har den rollen men jag tycker att Rituals kör om. Doftar helt underbart och varaktigt och även som släckt. Riktigt mycket även som släckt faktiskt. Dessutom helt klart snyggaste designen, ren och enkel. Dyr dock, 295:-. Alltså, jag HAR svårt att köpa en LJUS för de pengarna. Det tar emot. Men som present... jo jag tackar jag:-) 

HM - doft Wood - Köpte ett på vinst och förlust för ett tag sedan och trodde nog inte att det skulle vara nåt vidare drag i den för priset 49:-, men där fick jag fel minsann. Doftar mycket trevligt, lite maskulint kryddigt och mustigt. Så pass att jag nu har köpt ett nytt. HM Home, finns små godbitar där ibland. 

HM - doft Black Oak - Blev så förtjust i HM´s doftljus att jag köpte ett till, lite större. Pris 79.90:-. Men ack vad jag bedrog mig, detta doftar INGENTING. Alltså på riktigt ingenting. Lur! Köp inte! 

Överlag är doftljusen dyra tycker jag, men det har som sagt seglat upp billigare varianter som är riktigt bra. Men många billiga är riktigt dåliga också. Bara att prova sig fram. Att de doftar mycket i butiken innan de tänds går inte att lita på. Ibland får jag nästan känslan av att det är tvärtom, de som doftar som mest som nya doftar inte lika mycket när de brinner. Helt omöjligt att navigera sig fram i den djungeln. 

Bra att ge bort,  trevligt att få och var kritisk vid inköp är mina bästa tips!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar