lördag 21 januari 2017

Sjunde året!?

Jag går nu in på mitt sjunde år som bloggare. Alltså sju år!

Helt otroligt.

Fast jag är inte en en sån som gillar att säga "herregud vad åren går" eller "åren går alldeles för fort" eller "ju äldre man blir desto fortare går åren och tillvaron..." för det STÄMMER INTE. Åren går inte fortare nu än förut. Veckorna går inte snabbare. Livet svischar inte förbi i ljusets hastighet - om inte du tillåter det att göra det.

Att upplevelsen är att livet går fortare när du är lite äldre tror jag bottnar i att det är inte så mycket nytt som händer. Det mesta har du varit med om förut, är rutin och gammal vana, vilket gör att du inte lägger det på minnet. Du gör saker utan att tänka på det. Tillvaron fylls kanske inte längre av en massa saker som sätter spår och lämnar minnen. Inte undra på då att allt känns som det bara svischar förbi.

"Det är bara fredag och måndag hela tiden" är ett annat uttryck som faktiskt till och med jag säger ibland. Svisch så har veckan gått och det är fredag. Svisch så har helgen och gått och det är måndag. Och så svisch så har ytterligare en vecka gått och det är fredag igen... Visst känns det så ibland. Möjligen är det för att det bara är de två dagarna som fylls av någon mer känsla än bara likgiltighet och rutin och de två dagarna som du vaknar till liksom. Fredagar - glädjen över att ha två lediga dagar framför sig. Måndagar - nystart och fullspäckad vecka framför sig.

Det låter ju deppigt och självklart finns det veckor där det händer grejer och saker att minnas mitt i veckan också. Men jag tror att vi måste anstränga oss lite för att varje dag hitta något som känns minnesvärt. Jag försöker, och måste nästan för att orka, hitta någon liten grej varje dag som jag kan hänga upp dagen på eller längta till. Det kan räcka med att i kväll ska jag inte göra någonting utan bara åka hem och sätta mig i soffan. Eller, idag ska jag äta lunch med någon jag inte träffat på länge. Eller, i kväll ska jag leda ett nytt spännande gäng på jympan. Eller, idag har jag inte ett enda möte inbokat och kan jobba i flow hela dagen. Osv. En liten obetydligt grej varje dag som jag ändå känner sticker ut lite från övriga dagar och ger mig en känsla av välbehag. Funkar inte varje dag dock, men jag försöker.

Men åter till de där sju åren på blogspot. Det känns faktiskt att det är ett tag nu som jag har bloggat. Även om just sju år låter mycket. Att ha en blogg är ju dessutom ett bra sätt att minnas saker. Jag tittar ofta tillbaka på gamla inlägg och minns en massa som jag har gjort genom åren. Det är ju en del ändå...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar