onsdag 7 december 2016

Lucka 7


Att baka tillsammans med sina barn är väl något som får en att må riktigt bra. Särskilt när de börjar bli lite äldre och i synnerhet som i det här fallet när det lilla barnet är 21 år gammalt och faktiskt kan hantera en sprits med kristyr...:-) Gör livet så mycket lättare och köket så mycket renare. En må-bra upplevelse bara det. 

I år blev det riktigt färgglatt. Blått var en ny bekantskap. Från början (vi har hållit på med detta i många, många år) fanns det bara grönt och rött. Sen kom gult, Och nu blått. Karamellfärg kallar jag det men hushållsfärg står det på flaskan. 

Jag gör alltid stora pepparkakshjärtan som jag ger bort. Ett till mamma och ett till min före detta svärmor, barnens farmor. (hon tror varje år att jag inte ska komma och blir lika glad och rörd varje gång när vi står där i farstun med årets hjärta)  Ett behåller jag själv och hänger upp i köket.  

Men när dottern är med blir det även små pepparkakor och alla ska pyntas. 

Jag har idag dessutom bockat av några stora viktigt punkter inför min stora tillställning efter nyår. Det känns bra att kunna släppa dem och fokusera på julen nu. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar