måndag 5 december 2016

Lucka 5


Att detta må bra tips inte dyker upp förrän i Lucka 5 är ju lite märkligt faktiskt. Det är ju trots allt det som får mig att må som bäst. Oavsett hur jag mår innan så kommer jag därifrån som en ny människa. Jag pratar naturligtvis om TRÄNING. 

Idag har jag varit på ett 90 minuters spinningpass. Intervaller med hög puls och hög kadens. Jag var verkligen inte sugen på att gå dit. Sur och grinig och deppig och trött. Men - nu - NY MÄNNISKA!

Det behöver dessutom verkligen inte vara ett så tufft pass utan det kan räcka med vanlig jympa, en rask promenad, yoga eller nästan vilken träningsform som helst. Det är verkligen mitt allra, allra bästa må bra tips. Rör på dig! 

Jag har klarat otroligt tuffa perioder på jobbet med snudd på krisliknande lägen tack vare att jag leder pass. När  det har varit som allra jobbigast och jag helst hade velat åka hem och dra en filt över mig så har jag varit "tvungen" att åka iväg och leda pass och därmed träna själv. Och varje gång, alltså varenda gång  så har jag gått därifrån som pånyttfödd full med energi och positivt sinne. Det är som en drog banne mig. Hade jag inte varit tvungen att leda pass så hade jag garanterat åkt hem till soffan och den onda cirkeln kan bli väldigt svår att ta sig ur. Och jag hade garanterat gått in i väggen. På riktigt tror jag att träning och svett har räddat mig från väggen. 

Ett lite präktigt uttryck som jag brukar använda mig av när det känns lite tungt att komma iväg på träning är: "Du ångrar det aldrig efteråt". Präktigt, jag vet. Men SANT. Extremt sällan, för att inte säga aldrig, händer det väl att du kommer hem från ett träningspass av något slag och säger: "Nä, fy vad jag ångar mig att jag gick dit". Däremot kan den där ångerskänslan komma krypande i soffan...för att du inte gick...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar