fredag 16 december 2016

Lucka 16

Jorå, jag kämpar på med mina halv tolv inlägg för att hinna med innan datumet slår över till ett nytt.

I dag fick jag långsamt men bestämt övertala mig till att göra en må-bra aktivitet. Jag har en spontan inbyggd mekanism som ofta säger "nej". Utan att tänka efter. Nej, jag orkar inte. Nej, jag vill inte. I kombination med att jag själv är extremt dålig på att planera in saker, boka saker och följdaktligen också dålig på att göra saker. Alltså jag menar saker som inte är jobb, träning, handla och laga mat, tvätta mm. mm. Utan typ bio, teater, konserter, resa, bjuda på middag mm. mm. Sånt som kräver lite planering i god tid. Vet inte vad det beror på. Lathet i kombination med grav beslutsångest. Att behöva bestämma ett datum långt fram, herregud hur ska jag veta vilket datum som passar DÅ?? Och betala i god tid. Herregud tänk om vi alla är sjuka då och inte kan gå eller åka på vad det nu är vi har bokat och betalat. Nej, jag vill bestämma NU, jag är frisk och har lust att ork att göra något NU. Men se det går inte. För då är allt fullbokat/svindyrt/ej i sortiment längre/visas ej längre... Och så blir det ingenting istället. Och det tycker jag ju inte heller om.

Hur som helst, det var ju inte alls det jag skulle skriva om idag, för det där mår man ju inte bra av.

Som tur är har jag vänner som är duktiga på att boka och göra saker och idag fick jag ett sms med en inbjudan att överta en överbliven biljett till en julkonsert i Filadelfiakyrkan. Första tanken som vanligt, nej det orkar jag inte. Men jag hejdade mig lite innan jag svarade och tänkte till. Det här låter ju faktiskt trevligt. Kanske precis vad jag behöver. Komma ut och göra något som inte är jobb, träning eller TV.

Sagt och gjort, jag hängde på och fick en fantastiskt trevlig kväll med god mat, fin konsert och trevligt umgänge. TACK C och P att jag fick följa med!

Jag ska börja säga JA lite oftare. Tror att man mår bra av det.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar