fredag 14 oktober 2016

GLÄDJEN - HINDER PÅ VÄGEN

Ja, det var orden som lyste mot mig från den stora neonskylten över motorvägen i går morse. Försökte snabbt få upp mobilen för att föreviga de träffande och tankeväckande orden men hann inte. Smålog lite för mig själv och undrade just hur många där i bilkön, som sakta slingrade sig fram denna hösttorsdag, som nickade och hummade och liksom jag tänkte att; Ja, så kan det verkligen kännas ibland.  

GLÄDJEN - HINDER PÅ VÄGEN

Nu var ju inte detta vare sig ett poetiskt eller filosofiskt uttryck utan ren information. Vid trafikplats Glädjen är det hinder på vägen helt enkelt. Kan vara lite besvärligt att ta sig fram där typ. En bil som fått stop eller vägarbete.

Men orden blev ju så träffande. Det är ju verkligen så det kan kännas ibland, att det är lite hinder på vägen för att den där glädjen ska komma fram. Och då behöver man vara bestämd och kanske lite atletisk för att ta sig förbi de där hindren. Alternativt ignorera dem. Eller bara le. Hjärnan tolkar nämligen detta som att du är glad även om du inte är det. Och vips så sänds det ut gladhormoner istället. Skitsmart! Men att le är ju inte det första du tänker på om du inte känner dig glad så det är ju lite "hinder på vägen" att ta sig förbi den blockeringen innan det känns bekvämt. Att konstant ha ett litet, litet, nästan inte synbart, leende på läpparna är också något jag har fått tips från yogan att praktisera. Att istället för din neutrala mun (som ibland kan tolkas som allvarlig både av din egen hjärna och andras) så drar du upp mungiporna lite. Inte så att du går runt med ett stort leende utan bara en mun krökt aningens uppåt. Testa!

I tisdags var jag dessutom på en föreläsning i ämnet. Glädje. Det var Christina Stielli som inför en fullsatt sal på Clarion Sign, via chefsnätverket Close, pratade om arbetsglädje. Fast det handlade inte så  mycket om just arbetsglädje utan glädje och förmågan att se de positiva sakerna i tillvaron i allmänhet. Sånt som det har förelästs och pratats om i de oändliga kan tyckas men hon gjorde det med en ny knorr som jag gillade. Inspirerade åtminstone mig. Ett skratt får positiva följder i dig kropp och hjärna i flera timmar efteråt. Börja morgonen med att titta på ett roligt youtube klipp och få dig ett gott skratt så gör du underverk på mötet kl. 9 :-) Typ.

Så det är bara att sätta igång; HA, HA, HA, HA :-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar