måndag 20 juni 2016

På väg

Igår påbörjades vår lilla resa söderut. Via Åmål och en hel del andra små orter.


Vårt första stop blev Smögen. Vi konstaterade att ingen av oss har varit där tidigare, vad vi kunde minnas. En fantastiskt mysig liten ort långt ut till väster i vårt avlånga land. 


Efter en lång bilresa var det skönt att strosa runt i hamnen och slå oss ner för ett glas vin och titta på folk och båtar. Men det märks att högsäsongen inte dragit igång ännu. Nästa vecka och framför allt nästa helg kommer här att vimla av folk. Men nu var det riktigt lugnt och skönt.


Pittoreskt med små gränder och väldigt speciella hus som alla har höga stengrunder, de flesta vitmålade och med toppiga tak. Vi konstaterade att den här sista veckan innan midsommar och i slutet av juni är perfekt att semestra på och besöka de stora turistorterna i Sverige. Det är som grönast och vackrast ute och det är härlig frisk sommarluft och doftar underbart men det är fortfarande lugnt och ingen trängsel någonstans. Man får stå ut med att inte riktigt allting har öppnat och dragit igång men det är nästan charmen med det också.


Vi avslutade kvällen med middag på hotellet i solnedgången. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar