fredag 5 februari 2016

En students Gotlandshelg

Min underbara, fantastiska och kreativa dotter tröttnade på min undermåliga frekvens av inlägg här på bloggen så hon bestämde sig för att bidra själv. Det tackar jag för och presenterar härmed "Min Helg" av dotter 20:

Helgen början när Almedalsbiblioteket stänger vid fem. Då lägger jag ihop böckerna och lagboken efter en lång vecka med såväl seminarier som föreläsningar. Under dagen har jag också hunnit med två givande möten med Visekon, det utskott, jag sitter med i. Just nu ordnar vi föreläsningar med inspirerande människor från företagsvärlden samt en utbildning med Unga Aktiesparare. Det är kul att se ett engagemang från både studenter och företag!

Det blir en vända förbi Östercentrum för att plocka upp några öl och favoritsnacksen. När jag kommer hem slår jag på nya Spotify-listan jag hittade i veckan. Den består av tysk house av loungeig variant, något som påminner mig om favoritstaden Berlin, samtidigt som jag slänger mig i sängen med en bra tidning. Jag läser gärna Icon på grund av de intressanta aritklarna som behandlar allt från ekonomi till mode.

Lite senare plingar det till i telefonen och mina kompisar tycker att jag ska komma ner till Wisby Hotel för en afterwork. Jag beställer alltid en Cosmopolitan, kanske lite tråkigt med den är verkligen magisk och ganska omtalad här! Vi bestämmer oss för middag hemma hos mig men eftersom ingen av oss orkar laga mat beställer vi pizza som vi delar på. Kvällen fortsätter på Nationspuben där jag alltid springer på en massa kompisar. Dit skulle jag i princip kunna gå själv och ändå hitta folk att vara med vilket verkligen är charmen med att bo i en liten stad med ett relativt stort Universitet! När klockan börjar närma sig sent smiter jag hem. Att ha fem minuter hem istället för 1,5 h med nattbuss är något jag uppskattar lite extra ibland!

Lördagsförmiddagen spenderar jag på Friskis och Svettis där jag jobbar i receptionen. Det är oftast ganska lugnt vilket gör att jag har tid att läsa lite kurslitteratur och hänga lite med Gotlänningar (eftersom att de flesta på Universitetet är hitflyttade). Än så länge har jag inte plockat upp dialekten men jag vet att e blir a och a blir e (vile, sove). När jag kommer hem äter jag resterna från gårdagens middag och ser till att få lite plugg gjort. På kvällen kommer kompisarna över återigen för lite middag. Det är mycket roligare att laga mat åt folk än att bara laga åt sig själv! Jag gör min paradrätt risotto. Många skratt och härliga samtal senare rör vi oss ner mot Surfer’s som är en resturang/bar som också finns i Stockholm! De har fantastiska drinkar (se till att testa en Hooked up in Hongkong) och bra musik med ett litet dansgolv. Jag avrundar kvällen ganska tidigt för att kunna ta vara på söndagen.

Söndag börjar med en välbehövlig sovmorgon följt av en lång frukost! Jag har lyckats tjata till mig en inloggning till familjens SvD prenumeration så att jag kan läsa tidningen. Det ska erkännas att jag hellre läser papperstidningen men jag börjar vänja mig. Solen skiner och jag drar på mig löparskorna för en runda! Det finns tyvärr inga spår men jag brukar springa längs med strandpromenaden. Det fina med Visby är att ha havet utanför dörren. Efter en dusch med tillhörande hemmaspa sätter jag mig och planerar veckan. Det är möten, plugg och föreläsningar. Jag försöker att inte plugga på söndagar för att ha åtminstone en hel ledig dag. På kvällen lagar jag gärna två maträtter för att jag ska kunna ha matlådor under veckan, det gäller ju att vara ekonomisk som student! Jag avrundar helgen med en dokumentärserie som har blivit mycket omtalad och jag har läst mycket om den på Twitter och andra sociala medier, innan jag somnar ganska tidigt för att vara pigg och fräsch inför den nya veckan! 

1 kommentar:

  1. Bra Matilda, jag förstår att du trivs bra och jag tror att du gör
    bra ifrån dej. Med andra ord, du studerar bra. Hälsningar
    MORFAR

    SvaraRadera