torsdag 31 december 2015

Slutet gott, allting gott

"Det ska var gött att leva, annars kan det kvitta" 

Detta sjöng Galenskaparna redan för många år sedan. Men det är ju långt ifrån någon galenskap. Tvärtom. Rena klokskapen!

Det ska vara gott att leva. Och det ÄR gott att leva! Det gäller bara att envist fokusera på allt det goda. För det finns ju så otroligt mycket gott i att bara leva och vara. Något som jag tror har blivit väldigt tydligt och synligt för många människor runt om i världen under detta på många sätt dramatiska 2015.

Att "bara" få leva och att "bara" ha de mest grundläggande behoven tillgodosedda. För många människor är det den allra högsta önskan och till och med en utopi.

Så - mitt nyårslöfte i år (även om jag av princip är emot sånt trams) blir att fokusera på allt gott. På allt som fungerar. På allt som känns bra. På allt jag har. Att inte lägga energi, oro och för mycket tankar på sånt som inte känns bra eller inte fungerar, sånt som jag inte har eller kan vara en "risk".

Människor omkring mig, min familj, mina kollegor, folk jag möter - jag ska bara se deras goda och bra sidor. Strunta i sånt som stör mig eller som oroar mig. Samma sak gäller mig själv, strunt i sånt som jag anser mig brista i. Låta mig själv får vara som jag är. Hm, det kändes bra; LÅTA MIG SJÄLV FÅ VARA SOM JAG ÄR....

Jag ska le oftare. Och bara låta ALLTING få vara som det ÄR. Försöka i alla fall. Verkligen försöka.

Det allra mesta är trots allt VÄLDIGT GÖTT!

GOTT NYTT ÅR!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar