torsdag 1 augusti 2013

Skor!!

Åh, vad jag håller PÅ! Belsutsamhetsångest av stora mått. Och när jag till slut bestämmer mig så blir det ändå fel. Mrrr. 

Ok, vi tar det från början. Jag behöver ett par nya sköna och snygga skor att gå bekvämt i. Jag har gått alldeles för mycket i platta skor denna sommar så nu har hälsporren sagt ifrån på allvar. Som tur är så är det ju lite modernt nu med färgglada jympadojor till de smala jeansen till exempel. Eller till kjol till och med har jag sett. Så det finns mycket fint att välja på. Jag rekade lite redan i tisdags. Hade då bestämt mig för ett par svart/vita Nike Free 5.0. Tänkte eventuellt piffa till dem med orange skosnören. På onsdag efter mysig lunch med mamma på stan åker jag så tillbaka till affären för att köpa just dessa. Men se, då står det ju ett par andra riktigt snygga färgglada skor där och ropar "köp oss i stället". Hm, provar och provar och får till slut panik och bestämmer mig för att lägga ner hela projektet. Åker hem och funderar. Bestämmer mig dock redan på onsdag kväll att de fina färgglada måste det ju bli, inget snack. Tänker att butiken i mitt närcentrum kanske har dem. Åker dit, men icke. Men vänta, det finns ju en sportaffär till här, någonstans. Letar och letar. Aha, nerlagd, flyttad härifrån. Blir jättestressad över detta faktum för jag vet att nya fina saker tar slut blixtsnabbt i affärerna och storlekarna framför allt. Får lov att prata allvar med mig själv. Lugna ner dig nu! Det här beteendet är inte normalt! Tagga ner! 
Åker hem.

Torsdag morgon. Tar tåget till stan. Tidigt. Tänker hänga på låset. Sedan börjar den stora prov och test fasen. Det första paret orange jag provar i storlek 40 (! de ÄR ganska små i storlekarna) är det något fel på, ojämna i hälkappan. Kan inte säljas, måste reklameras enligt killen i butiken. Fler i storlek 40? Nä, det var sista paret. Men 39 funkar faktiskt också. Provar igen. Provar de svart/vita igen. Och de orange. Och de svart/vita. Går och går, fram och tillbaka i butiken. Båda är sköna. Ett par är snyggast och dyrast.Och till SLUT, bestämmer jag mig för de snyggaste och dyraste. Helt nöjd! Kommer hem och provar de igen. Då är det helt plötsligt något vasst bak i hälen på den högra skon som inte finns på den vänstra och som jag inte kände trots tusen provningar i butiken. Jag blir galen! De kostar för tusan 1700:- (!!). De ska vara PERFEKTA. Inga skavanker. Luften gick ur mig helt. Nu står de där och skäms tills på sändag eller måndag när jag kanske orkar åka tillbaka. Då är säkert alla andra i min storlek slut. Och alla färger. Allt slut...Bergis...


Men de här tänker jag behålla. De hittade jag på rean. Teva heter dem. Tillverkade av återvunna grejer tydligen. Klimatsmart. Känns ju bra.


Och inte nog med det, dessa sötnosar ramlade jag över på Rusta när jag letade plasthink. De ska jag ha när jag plockar hallon i trädgården. Klart billigast i dag. 49:-.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar