fredag 2 augusti 2013

Det sjuder av liv!


I vår fina Syrénhortensia på tomten sjuder det av liv så här års. Alla verkar bo där. Eller hämta mat där snarare. När man går nära så vibrerar hela busken av humlor, getingar, bin och säkert en handfull andra insekter. Och fjärilar! Massor med fjärilar. Främst Nässelfjärilar, men också två andra varav den på bilden är en. Ser ut som en leopard. 

Du kan stå alldeles inpå busken, nästan kliva in i den utan att varken getingar eller andra bryr sig det minsta om din existens. Du behöver inte vifta bort någon från ansiktet eller kroppen. De har FULLT upp med sitt. Helt fascinerande! 

Det är nog också därför vi inte har så mycket insekter någon annanstans i huset. Myggor och flugor tar våra husspindlar hand om. De finns överallt runt huset. Väver nät runt fönsterna så att vårt hus ibland ser ut som rena spökhuset. Och de andra bor som sagt i Syrénhortensian. Det känns nyttigt och rätt för naturen på något sätt. 

1 kommentar:

 1. SÅ de älskar din syrenhortensia så mkt!!
  Härligt.
  Min buske (som jag hade på min blogg med alla fjärilar) är ngt slags ogräs som växer intill golfbanan. men det är underbart, fjärilar, bin och humlor älskar den!!
  Håller med, man kan verkligen stå nära utan att insekterna bryr sig ett enda dugg.
  Gillar!!

  SvaraRadera