torsdag 31 maj 2012

Zzzzz

Lång dags färd mot kväll är tillända. Ska nu sova gott på John Bauer i Jönköping. En mycket lyckad dag!

Jag är väldigt trött. Men nöjd.

onsdag 30 maj 2012

Pyspunka

Luften gick ur mig alldeles i kväll. Alldeles för tidigt. Den får inte gå ur förrän tidigast sent på fredag kväll. Tidigt sänggående kanske kan blåsa tillbaka lite luft hoppas jag.

I morgon åker jag på tvådagarskonferens med hela kontoret. Jag kommer att missa PV´s student (pojkvän alltså) (dotterns alltså) vilket känns lite trist men det är inte mycket att göra åt.

På fredag anländer jag Stockholm igen och har klänning upphängd på kontoret där jag kommer att byta om innan det är dags för nästa studentmottagning. Som jag i alla fall inte missar. Men som sagt ända tills dess måste luften finnas kvar. Inte börja pysa redan nu.

05.00 ringer klockan i morgon bitti så nu är det hög tid att släcka och sova. Radi och F har redan somnat.
kvällsjobb och bloggtips

Satt länge på kontoret idag. Kom hem precis lagom till färdig middag lagad av tonåringarna och satte mig sedan vid jobbdatorn tre timmar till. Det är inte ofta mitt jobb kräver den mängden tid på en och samma gång så det är helt ok när det händer. Vi drar ju till metropolen Jönköping med hela kontoret på torsdag och ska övernatta. Jag är "reseledare" och har en del presentationsuppdrag på min agenda också. Lägg där till lite överraskande besked från medarbetare och planeringsmöten och fakturering så resulterar det till slut i hemarbete. Men att få komma hem till en lagad middag var ju helt fantastiskt. De lagar dessutom riktigt bra mat de där tonåringarna. Det har de inte gjort för sista gången.

F är på övernattningskonferens just nu så vi ses väl som hastigast i morgon kväll och sedan drar jag på torsdag morgon. Vi sammanstrålar igen på studentmottagning på fredag kväll.

Ni som inte har läst pappa Berts blogg ännu måste bara göra det. Länken finns här bredvid. Betänk att detta är en man som föddes på sent trettiotal, aldrig har arbetat dator och numera pratar mer spanska om dagarna än svenska. Jag tycker att han är helt fantastisk. Han skriver om sina dagar som pensionär i Spanien där han har bott i många år nu. Jag kan riktigt se honom framför mig när han strosar omkring på tomten och hälsar på getingar och syrsor och petar på blommor och sippar på en öl med den redan solbruna magen och flinten. Eller så sitter han i skuggen med en av alla böcker som han slukar med en glupande aptit. Han har det bra helt enkelt.

Radi sover i sängen bredvid mig som vanligt när F är borta och han tycker att jag ska släcka nu. Bäst att lyda, han blir så tjatig annars....

måndag 28 maj 2012

På en måndag??!

Det här är ju min söndagssysselsättning egentligen. Men det blev inget i går. Och har varit dåligt med överhuvudtaget senaste söndagarna. Så nu fick det bli idag.

Helt galet.

söndag 27 maj 2012

Tack för idag!

Det blev ingen hemlagad middag alls idag utan en härlig morsdagsmeny på ett närliggande mysigt wärdshus. På cykelavstånd. Först lite sommarjympa i gröngräset, sedan ett glas vitt vin på vår öfvre altan och slutligen en cykeltur till middagen. Hela familjen. Jättemysigt!!

Jag är lite lätt svedd i skinnet idag. Det känns precis som efter en solig sommardag på semestern. Om det ändå vore det.

Nu stundar en hektisk, tung och tuff vecka. Jag har laddat både mentalt, fysiskt och praktiskt. Tror jag. Hoppas jag.

Om jag har riktigt tur och planerar rätt så blir kanske nästa helg en riktig långhelg. Skulle behöva det nu. Håller tummarna att det går vägen.

Avslutade så en underbar morsdag med att skriva räkningarna. Roligare kan man ha men jag gillar att ha det gjort. Vill liksom veta vad jag har att röra mig med. Och nu vet jag.

Nu återstår bara huvudstupa sängläge. Natti natti.

Fett värd!

Detta möttes jag av när jag kom ner i köket i morse. Lilla söta 16 jobbar idag, lilla söta 15 sover skönhetssömn och ska strax på gudstjänst (konfirmationen närmar sig..) och F är ute sedan 6.30 (!) i morse på cykeltur. Men det gör inget. Vi sammanstrålar kring middagsbordet i kväll, en middag som dessutom kanske inte lagas av mig om jag får tro mitt fina morsdagskort som 16 så fint hade ritat och skrivit på. Jag blev alldeles rörd. Min långe, gänglige tonårsson stapplade yrvaket och rufsig ner för trappan och gav mig en bamsekram för en stund sedan. Och ute skiner solen från en klarblå himmel. Känns bra att vara mamma idag!

Jag ska peta lite i en liten, liten rabatt. Jag ska flytta på några stenar. Men sedan ska jag sätta mig i solen. Och jag ska fila naglarna. Och jag ska kanske jympa lite ute i solen i eftermiddag. Ta hand om mig själv helt enkelt.

För det är jag "fett värd" enligt mitt morsdagskort.

Tack mina älsklingar!

(Vad det var i paketet? En blommigt jättesött förkläde. Kan vara en känslig morsdagspresent förvisso, men jag hade önskat mig det.)

lördag 26 maj 2012

Långsamhetens lov

Jag gick och lade mig tidigt igår kväll med huvudvärk. Ibland är det nästan skönt att vara så där totalt utslagen och trött så att det värker i både kropp och huvud. Om man får gå och lägga sig vill säga. Att, när det känns sådär, bara få släppa allt och krypa ner i sängen och känna hur kroppen sjunker ner i madrassen och du i princip bara domnar bort och flyter in i sömnen nästan i fallet ner till kudden.

Dessvärre vaknade jag med en liknande känsla idag. Trots nio timmars konstant sömn. Det bränner lite bakom ögonen. Men jag känner mig också ovanligt lugn. Ingen stress. Det känns som att blodet rinner långsamt i ådrorna i dag. Och det kanske är så här lite småseg och sävlig som man ska känna sig egentligen på helgen.

Idag tänker jag att jag ska försöka att göra allting långsamt. För det är så det känns i kroppen. Allt som jag eventuellt företar mig idag ska utföras noggrant och långsamt och eftertänksamt.

Att sitta i en solstol med näsan vänd mot solen går inte att göra annat än långsamt och om bara solen och temperaturen vill i dag så ska jag definitivt placera mig där så småningom.

Plantera fina Tagetesplantor som mamma hade mig sig i torsdags ska jag nog också orka. Men långsamt.

Kanske till och med att helgen känns längre om allt går långsamt...

torsdag 24 maj 2012

Hipp hipp hurra!

För 15 idag!

Fina blommor stod på bordet.

Fina tårtan dekorerad.

Hembakade kakor på nya fina fatet.

Fina födelsedagsbarnet!!

Obligatorisk ljusblåsning på tårtan. 

Och första egna buketten med rosor på pojkrummet mitt bland gitarrer, hörlurar, sportbilar och dator. Charming!

onsdag 23 maj 2012

Förlåt att jag tjatar...

... men alltså - dofterna!

16 och jag tog en lång och skön promenad på kvällskvisten och bara insöp alla dofter. Vi drogade oss fullständigt på nyklippt gräs, Hägg, Syrén som precis börjat spricka ut, diverse blommande fruktträd och en ljummen lite fuktig kvällsluft.

Det här är bästa tiden och jag inser det bara mer och mer för varje år. Dofterna blir viktigare och viktigare. Förr om åren tyckte jag bara att våren och försommaren var en enda transport fram till den "riktiga" sommaren, som var det enda som räknades. Min man har dock alltid hävdat att detta är den bästa tiden och jag har väl pliktskyldigast hållit med, men nu förstår jag verkligen vad han menar. NU skulle vi vilja stanna tiden ett tag.

Nu har vi äntligen fått de där dofterna som jag kände i Toscana för några veckor sedan. Men i sanningens namn, här hemma är de betydligt starkare. Inget slår den svenska försommaren.

Vi norpade med oss en bukett Syréner från kyrkans mark på vår promenad. Jag är medlem och betalar skatt så det borde jag väl få ändå? Jag klippte ner våra Syrénbuskar ordentligt i år så där blir det tyvärr inga blommor denna sommar.

Och mitt i denna idylliska årstid så fyller min lilla älskling 15 år. Min stora lilla pojke.

tisdag 22 maj 2012

What can I say?

I like bokstävers helt enkelt!

Hemma!

Family name


Den där lilla björnen ni vet....


Dotter


Me and F 


måndag 21 maj 2012

Planering av tårtkalas

Som vanligt och som förväntat efter en långhelg var det en smärre chock när klockan ringde i morse. Och som vanligt och som förväntat gick det ändå rätt bra. Kändes ok till slut.

Här hemma planeras det nu kalas till på torsdag när en viss 14 blir 15. Tårtkalas för närmaste släkten och lite annat "löst folk" blir det. Jag har bakat sju sorters kakor i kväll. Ok tre. Eller ok, två då. En sort bakas i morgon. Det ligger en kakdegskorv i kylen som ska skäras i tunna skivor och sedan doppas i pärlsocker. Chokladkakor med pärlsocker. Någon dag när jag känner mig modig ska jag berätta vad de kakorna heter. Eller vad de kallas åtminstone.  Det lämpar sig inte riktigt i tryck. Är inte politiskt korrekt. Inte på långa vägar. Så - en annan dag.

I frysen står nu alltså två burkar med kakor. I morgon ska jag baka tårtbotten. Och köpa jordgubbar. Vi ska bara smaska på kalaset, inte äta något vettigt alls.

En helt annan sak som jag tänkte på där i köket bland mjöl, socker och sylt var att jag är väldigt duktig på att utlova en massa saker som jag sedan inte infriar. Jag tror till exempel att jag har sagt att det ska komma ett reportage med bilder från Toscana. Har det kommit?? Nä. Vem vet, det kanske aldrig kommer. Ingen vet.

Jag vet bara att nu är jag så trött att ögonen håller på att falla ihop. Innan de gör det tänkte jag lägga ifrån mig datorn, smörja in händerna (rutin jag haft sedan tidiga tonår, berättar en annan gång) (ha, ha om ni har tur med den där lögnerskan...), släcka lampan, pussa maken och lägga mig i framstupa sidoläge (absolut bästa insomningsställningen, möjligen med undantag för raklång på rygg).

Natti natti.

söndag 20 maj 2012

Tadaa!!

Nu saknas bara ett vindskydd (därav "pinnen" längst bort), en planka längst in och sista skarven mot gräset.
OCH krukplanering!

Men frukosten intogs här i morse. Lunchen likaså. Och det smakade SÅ gott och var SÅ mysigt.

En lång helg börjar lida mot sitt slut. Planering inför veckan har påbörjats så smått. Med blandade känslor som vanligt. Ledighet ger alltid mersmak. Men jag är nöjd med helgen och mer ledighet kommer ju så småningom.

Nu ska jag åka och handla kött till kvällens grillning. Men den sker på övre däck...

(Sa jag att det här med att ha en hel altan att gå ut på är HUR LYXIGT SOM HELST?? Efter att i veckor balanserat sig ut på smala brädor och hoppat bland jord, sten och fiberduk så känns detta MAGISKT! Och det är världens bästa make som har gjort rubbet helt själv! Bara en sån sak.)

lördag 19 maj 2012

En gammal trotjänare

Denna lilla söta pall har funnits i mina ägor så länge jag kan minnas. Det är en gammal klassisk mjölkpall från min mammas barndomshem långt uppe i de norra delarna av Sverige. De hade ladugård med kor. Och inte bara en ladugård utan två. En vinterladugård och en sommarladugård dit korna flyttades på sommaren. Fast då gick de ju mest ute och andra sidan och kom bara in som hastigast för mjölkning. Båda ladugårdarna låg på samma tomt. Med bara ca 300 meter mellan. Även boningshusen var ett vinter och ett sommar hus. På samma tomt. På vintern användes sommarhuset som en gigantisk frys. Allt kött hängdes där och det var liksom aldrig någon risk för att det helt plötsligt skulle bli en mild vinter med plusgrader. På sommaren bommades det stora vinterhuset igen och storstädades och de flyttade in i det lite mindre sommarhuset några hundra meter ner på tomten. Det var så man gjorde helt enkelt. Ett helt annat liv än det vi lever idag. Och vi pratar inte om flera hundra år här utan om min mammas barndom. Hon blir 72 om en vecka.

Men åter till den lilla pallen som har gjort en lång resa minst sagt. Från en ladugård i norra Norrland på 40-talet till en tvättstuga i Täby drygt 10 år in på 2000-talet. För det är där den bor nu, i min tvättstuga. Och den står inte bara där utan fyller sin funktion alldeles utmärkt. Tvättmaskinen och torktumlaren står mitt emot varandra och jag använder mjölkpallen till att sitta på mitt mellan dem och lasta tvätt från en maskin till en annan.

När jag bodde i radhuset för 10 år sedan användes den till samma sak, som hjälpreda i tvättstugan. I lägenheten som barnen och jag bodde i innan vi flyttade till nuvarande hus användes den i köket. För att jag skulle nå upp till de övre köksskåpen.

Jag tror nämligen att ett bruksföremål som denna skulle gå under och vittra sönder om den inte fick användas. Komma till nytta. Den ska sittas på helt enkelt. Om det sedan är alldeles nedanför en ko eller nedanför en tvättmaskin spelar inte så stor roll.

Jag minns inte vilken färg den hade från början. Brun kanske? Någon gång för länge sedan målades den om, lite slarvigt, till vit. Den har fått filttassar under benen någon gång för att inte repa ett golv, minns faktiskt inte var det kan ha varit. Men i övrigt är den sig lik. Och den är hur stabil och stadig som helst. En riktig gammal trotjänare som jag hoppas får gå vidare i arv. Och tjäna i nästa tvättstuga så småningom eller i ett kök eller någon annanstans där den fyller en funktion.

fredag 18 maj 2012

Bygglov


Altanbygget fortskrider. Nu börjar självaste golvet ta sin form. Bräda efter bräda kommer på plats. 


Vänligen notera också den otroligt vita och fräscha fasaden vi har bakom altanen. Som jag har målat idag. Tjock pensel och mycket färg. Slafs, slafs...

Nu ska jag snart transformera mig från skitig målare till partyprinsessa. Det har utlovats bubbel....

torsdag 17 maj 2012

Rapport från ålderdomshemmet

Sitter bekvämt i soffan med fötterna på soffbordet, datorn i knät och sippar på en kopp halvljummet kaffe. Ute gör solen små tappra försök att trycka sig genom molntäcket och kanske, kanske att den lyckas framåt eftermiddagen. Enligt prognosen. Det är torsdag morgon och det är LEDIGT i dag. Så fantastiskt. Och inte bara en ledig dag utan närmare bestämt fyra underbara lediga dagar att se fram emot. OCH vi är hemma. Jag gillar!

Som vanligt finns det fixarplaner för helgen, men de är ganska sansade ändå. Bygga altan, olja in utemöbler, måla utemöbler, rensa någon liten rabatt, packa ner vinterkläderna från garderoben, hämta son på Arlanda, umgås med vänner... Sa jag sansad...? Fast, ingen fara, det finns fyra dagar att spendera och jag är INTE stressad. Jag tänker göra det jag hinner och det jag VILL.

Här hemma är det tyst. Riktigt tyst. F cyklar, 14 i Spanien, 16 sover. Jag tänkte sätta på en maskin med tvätt men stod emot den impulsen bara för att få fortsätta njuta av den totala tystnaden ett litet tag till. Det är dock lite "ålderdomshemsvarning" över den där tick-tack klockan i köket när det blir så här tyst. Det saknas bara ett litet lätt porslinsskrammel av kopp och fat.

Vänta.... någon går på toa där uppe...? Redan!?

Nej, nu blev det tyst igen. Hon gick nog och lade sig igen.

Åter total tystnad.

Tick-tack, tick-tack....


tisdag 15 maj 2012

Rapport från hönsgården

Hönsmamman släppte till slut taget om den lille sonen på Arlanda idag. Kontrollerade minst tusen gånger att han hade passet (och att det var hans...), plånboken (gjorde överslagsräkningar ytterligare tusen gånger på om reskassan skulle räcka), mobilen och laddaren till densamma. Stoppade ner och tog upp hans jacka ett antal gånger innan vi (jag) bestämde att den inte skulle behövas. Följde med in i avgångshallen och fick till slut blicken: Du kan gå nu mamma....


Han ska till Spanien med 40 andra elever från skolan och fem lärare. Eller rättare sagt, han är väl redan där vid det här laget. De ska vara borta i 4 dagar. Han har aldrig varit iväg på resa ensam utan mamsen så långt bort och så många dagar förut. Har aldrig ens varit på läger. Men han var helt lugn. Mamman hade resfeber.

Han blir 15 om två veckor. Det kommer att gå alldeles utmärkt. Bestämmer vi tycker jag.

Hönsmamman har sedan hämtat dottern från sent arbetspass. För att det inte går att säga nej ibland. För att hon vill hjälpa till, finnas till hands, ställa upp.

Hönsmamman ska nu sova.

måndag 14 maj 2012

Mitt på blanka måndagskvällen

Har haft en väldigt trevlig kväll med för mig helt nya bekantskaper. Middag med två personer som jag aldrig har träffat förut samt min egen make på Mäster Anders. Den ena var en före detta kollega till F och den andra hans sambo. Jag hade ingen aning om vilka de var eller vad jag kunde förvänta mig av kvällen. Nog för att jag förstod att det skulle blir en helt ok kväll eftersom F ändå känner en av dem och trots allt hade tagit initiativ till själva evenemanget. Men ändå. Ingen aning egentligen.

Och det var så himla trevligt!

De var båda minst 15 år yngre än oss och i ett helt annat skede av livet. Uppstartsskedet liksom. Karriär, skaffa barn, köpa hus. Men det spelar ju ingen som helst roll. Man kan utbyta erfarenheter, lära av varandra, skratta och ha det himla trevligt ändå. Så klart! Det slog mig verkligen i kväll hur otroligt roligt det är att träffa och lära känna nya människor. Särskilt när det är så avslappnade, sociala och lättpratade personer som dessa.

Hur ofta händer det egentligen, i vår ålder? Att man träffar nya bekantskaper? Nu är det kanske inte så troligt att detta är personer som vi kommer att träffa så många fler gånger egentligen eftersom det här var lite av en avslutningsmiddag för kollegan. Men det gör inget. Hela middagen gav i alla fall mig en massa energi (och det berodde då inte enbart på råbiffen, chokladmoussen och det goda vinet...).

Efter en tung helg (ja, ni har ju sett mina inlägg, tungt var ordet, men när söndagskvällen och till och med måndag morgon kom så kändes allt nästan som vanligt igen) så var detta precis vad jag behövde tydligen för att vakna upp ordentligt ur dvalan. Jag vet fortfarande inte vad det är som gör att det blir så där ibland. Det kanske är kemiskt ändå. Sammansättningen av alla pryttlar som ska funka i kroppen strejkar eller tar time out. Typ.  Kombinerat med mycket funderingar. Eller, det är snarare så att funderingarna INTE fungerar vid såna där tillfällen. Det är väl det som är det värsta egentligen. Att det är hjärnan som tar paus och inte orkar sortera och fundera mer.

Strunt samma, huvudsaken är att det går över.

Mäster Anders förresten. Pipersgatan 1. Rekommenderas! Trevlig och enkel miljö och väldigt god mat. Men boka bord för det var fullt. Mitt på blanka måndagskvällen.

lördag 12 maj 2012

Nästan hel igen

Lagad. Reparerad. Återställd. Nästan helt och hållet i alla fall.

Efter gårdagens dansshow med världens bästa 14 och morgonens dubbla jympapass följt av bad och hemmaSPA så börjar jag tina upp.

Fast orden är fortfarande få.

fredag 11 maj 2012

Under reparation

Hud av pansar. Nerver av stål. En ängels tålamod. Lyhörd och pedagogisk. Tydlig och rättvis. Målinriktad och effektiv. Glad och inspirerande. Driven. Högt ställda förväntningar. Spindeln i nätet. Ansvarsfull.

Hud av pansar...

Nerver av stål...

Ibland rämnar rustningen. Krackelerar. Efter lång nötning spricker den i fogarna. Ut sipprar den lilla, lilla lorten. Den som inget kan, inget orkar och inget vill. Pansarhuden står inte emot. Stålnerverna går av. Tålamodet tryter. Pedagogiken flyger ut genom fönstret och glädjen faller tungt till golvet.

Tystnaden lägger sig. Orden försvinner. Vill bara blunda. Vill inte vara stark. Orkar inte. Måste andas. Djupa tag.

Med en mjuk landning och distans börjar återuppbyggnaden. Långsamt, långsamt släpper de spretiga spruckna fogarna taget och lugnet lägger sig som bomull runt hjärtat.

Stör ej, lagning pågår.

torsdag 10 maj 2012

Gårdagens inköp

Ja det råkade ju trilla ner lite saker i en påse efter mitt besök på Cos igår. Denna tröja till exempel. Den är av tunn, tunn bomull och har knappar längs hela ryggen. Som en bakvänd kofta ungefär. Jag tycker det är så coolt. Jag har alltid gillat det där lite bakvända. Jag hade faktiskt en kofta för många år sedan som jag brukade ha på mig bak och fram just för att få knapparna i ryggen. Den här är dessutom lite vid i formen och faller jättefint tack vare den tunna stickingen. Den har potential att bli sommarens favorit för de svala junikvällarna (och juli och augusti, varma nätter är ju inget det här landet är känt för precis, med undantag för kanske en handfull om vi har tur).

Här är halsbandet från samma butik. Cos! Jag har verkligen hittat min favoritaffär. ALLT är fint där. Eller, ok, kanske inte precis allt, en del plagg är rätt knasiga och underliga men det mesta är riktigt snyggt. Precis min stil.

Nu är vi hemma i förorten igen. Helgen som kommer går i dansens tecken. 14 ska vara med i totalt 10 (!) shower med hiphop och locking. Jag ska se två av dem. 16 ska på middagar och fester. Det ska snickras veranda och cyklas.

Men nu ska det sovas. Godnatt!

onsdag 9 maj 2012

Myskväll i staden

F flyger tidigt från Bromma imorgon bitti till....ja nånstans i Europa, kan inte komma ihåg alla ställen som det ska flygas till hela tiden. Hur som helst, från Bromma alltså, så vi bestämde oss för att spendera natten i "sommarstugan" för att han skulle få lite närmare i arla morgonstund i morgon bitti.

Jag passade på att jobba över när jag ändå hade nära hem. Tog en liten sväng förbi city också och "råkade" ramla in på Cos och det "råkade" bara ramla ner en jättefin tröja och ett halsband i en påse till mig. Ohps....

Sedan svishade jag förbi fina ICA i Västermalmsgallerian och handlade med mig lite smaskens som vi nu har mumsat på tillsammans med rött vin från Italy.

Sippar vin och äter god choklad och snart ska vi bädda ner oss och titta på film.

Det här är vardagslyx på hög nivå! Jag älskar det!

tisdag 8 maj 2012

Dagens

Så här fick det bli idag. Byxor Cos, blus HM, skor Din Sko (ja, faktiskt).
Stressade iväg något sen och konstaterar nu när jag sitter på bussen att jag har glömt bilen IGEN. Hemma den här gången. Jag skulle ju ta bilen till tåget idag för att ha den till föräldramötet i kväll. Var det tänkt. Det blir till att åka buss då.

Undrar om det tänker fortsätta, det här förvirrade tillståndet ellter om det är övergående? Ingen vet.

söndag 6 maj 2012

Lambo hej

16 (snart 17) är på studentskiva. Sin första. Men långt ifrån hennes sista. Om två år så här dags är hon mitt uppe i sitt eget studentfirande med fester var och varannan dag. Idag är det äldre kompisar som firar och de yngre får vara med och öva. Fast inte på allt hoppas jag.

Jag har nyss haft sms korrespondens angående tid för hemfärd och har studerat tågtider på SL´s hemsida. Står emot impulsen att åka och hämta. De måste faktiskt öva på att transportera sig mitt i natten också. En söndagskväll känns ok att öva på och hon är inte ensam.

Men ändå...

Kan jag gå och lägga mig nu? Tänk om jag somnar, det är ju trots allt det som är meningen med att lägga sig. Tänk om jag somnar och vaknar fram på morgonkvisten och hon inte är hemma. Hemska tanke. Men hon sms'ar när hon är på väg. Jag kan ju alltid ställa klockan på väckning en timme i taget tills hon är hemma. Fast det verkar ju lite galet också.

En tonårsmammas vånda. Sova eller inte sova.

lördag 5 maj 2012

Trädgården flyttar in

Efter en långhelg i Skåne följt av en ännu längre långhelg i Toscana har trädgården levt sitt eget liv. Och nu blommar det lite varstans. Pärlhyacinterna har nästan tagit över ett helt parti av tomten och vitsippor och påskliljor sticker upp lite här och där. Idag fick flera av dem komma in. Det är belöningen med att ha en egen tomt, att kunna gå ut och plocka in blommor när jag vill.
Sedan fick jag idag äntligen ner hela den stora rishögen från syrénklippningen för flera veckor sedan i papperspåsar. Många påsar blev det. På måndag ringer jag kommunens trädgårdsavfallsservice och beställer hämtning. Sått gräs har jag också gjort idag. Hoppas på att det gror ordentligt nu.

F snickrar på altanen, dottern har precis kommit hem från "jobbet", sonen snörvlar och hostar och jag ska strax ta lördagsbadet. Skönt med en hemmahelg. Borta bra men hemma bäst!

torsdag 3 maj 2012

Finalmento

Eller vad det nu heter på Italienska. Äntligen, med andra ord, fick vi sol! Ingen värme att tala om egentligen, men SOL!  Vi har haft en undebar dag idag med härlig cykling innehållande många, långa backar. Mest uppför. Fast går det mycket uppför så brukar det ju sluta med nedförsbackar också till slut. Och sådana har vi också haft. Både trötta ben och armar med andra ord. Vi avslutade dagen med massage på hotellets SPA. Det satt fint. Sedan blev det god mat och gott vin på närbelägen restaurant.

Imorgon bitti, tidigt, bär det av hemmåt igen.

Ett långt reportage med bilder kommer. Kanske.

tisdag 1 maj 2012

Några förtydliganden

1. Det är naturligtvis inte bara "nördar" som kan tycka att det är intressant med lite träningsstatistik. Och - jag tycker inte ens att det det är så värst nördigt att tycka gilla det heller. Jag gör det ju tex.....

 2. Pulsarna ni ser är F's, det är han som hade mätaren på sig. Vi har ju cyklat precis samma sträcka och legat i princip paralellt hela vägen (med undantag för nerförsbackarna där han är mycket snabbare) så det mesta är ju lika. Men som sagt maxhastigheten och pulsarna är inte mina.

 Idag blev det lite sightseeing med bil, och - självklart regn. Men i morgon rycktas det om sol och torrt. Vi får väl se....